Burger del mes de maig: Duroc

| 1 de maig de 2015 |

Aquest mes us volem sorprendre amb una burger molt especial, hem volgut donar-li a la carn un toc més ranxer, que surt del nostre estil mediterrani però en tot moment mantenint el toc gourmet: la Burger Duroc. L’hem dedicat als creadors d’aquesta tendència que actualment està tant de moda i que va sorgir al segle XX, la unió del pa i de l’hamburguesa que, amb el pas del temps s’ha anat millorant i redirigint al sector gastronòmic gourmet, estem parlant dels americans.

Nosaltres, aquests 200g de carn de Costella de Porc Duroc l’hem marinat i completat amb maionesa, beicon, formatge Gouda, chips de poma verda, tomàquet i mesclum, com podeu veure a la següent fotografia:

Mataró, Burger del mes de maig: Duroc

Mataró, Burger del mes de maig: Duroc

La carn és de costella de porc Duroc, una varietat exquisita que els registres remonten el segle XIX. És importada des d’Estats Units i és considerada una de les carns més populars del territori i que actualment es comercialitza i cria en algunes zones de Catalunya. Es caracteritza per una carn més vermella i grassa que li proporciona un gust i una textura molt més melosa i agradable.

Per arribar a elaborar la carn de la mateixa manera que ho hem fet nosaltres, s’han de marinar les costelles 24 hores, amb herbes aromàtiques, licor, oli d’oliva, etc. Seguidament ho rostirem a baixa temperatura durant 5 hores, això ens permetrà desossar les costelles facilment i aprofitar el màxim de carn possible a més d’aconseguir una textura melosa a la burger.

Tallarem la carn resultant amb el ganivet, la adobarem amb una de les nostres salses especialment feta per aquesta burger i la barrejarem ben barrejada amb la carn. Li donarem forma rodona amb 200g de carn a les nostres espectaculars hamburgeses, i ja les tindrem preparadas per marcar-les a la planxa i servir-vos-les!

Per seguir els nostres moviments ens podeu visitar a:

 instagram Facebook-redondo Pinterest-logo twitter-redondo