Burger de setembre: la ibèrica

|1 de setembre de 2017|

Comencem una nova temporada després d’aquests mesos de sol i de les merescudes vacances d’estiu. Per aquest mes de setembre recuperem una de les nostres receptes que en el seu moment ja vam fer, i que va tenir un gran èxit pel seu contingut i per la seva sorprenent combinació de gustos… la burger ibèrica.

Tots els clients que es van atrevir a tastar-la els hi va agradar molt, i no van dubtar a demanar-nos que la incloguéssim a la carta. I perquè no donar-los-hi un capritx?

Per això, aquest any tornem a fer-la i és la que regnarà a la nostra carta durant aquest mes de setembre. És un favor pels que tant van gaudir d’ella i una oportunitat perquè els nous puguin tastar aquesta meravella gastronòmica que tant èxit va tenir.

Per elaborar-la, marinem les nostres carns de manera artesanal com de costum. Però aquest cop utilitzem secret ibèric. És una part del porc desconeguda fins fa poc temps, i molt apreciada per la seva melositat i sabor.

El Secret Ibèric, és un peça que es troba a la part interna del llom, entre la maça de la paleta i la cansalada, malgrat ser una part del porc que en el seu moment no era molt aprecia, a dies d’avui està considerada una delícia per la seva melositat i sabor, sent una de les parts del porc més cares en l’actualitat.

És una carn ja de per si molt saborosa, per la qual cosa necessita pocs condiments per marinar-la, sal i poc més. Encara que nosaltres, com sempre, hem volgut donar-li un toc diferent amb la nostra mostassa verda. Una mostassa especiada amb herbes aromàtiques, que li donaran un toc encara més potent a la carn i més melositat, s es pot, a la seva textura.

Per fer més explosiva aquesta recepta, hem fet una reducció de Ratafia (licor fet a força d’aiguardent) però marinat amb nou verda, guindes i aromatitzat amb nou moscada i claus entre d’altres, que acompanyarà donant un toc dolç (que a totes les carns de porc els va molt bé) i un toc salat de formatge manxec perquè la combinació de contrastos dolços i salats sigui encara més espectacular al paladar. Serà una experiència que tan sols podreu gaudir a la vostra casa o al nostre restaurant.

Per donar-li color hem triat la ruca. Li donarà un toc amarg i fresc perquè resulti la combinació perfecta.

Una vegada més esperem que gaudiu menjant aquesta burger tant com nosaltres gaudim elaborant-les!!

Bon profit a tothom!

Per seguir els nostres moviments visiteu:

instagram Facebook-redondo Pinterest-logo twitter-redondo