Entrevista de Maresme Gourmet!

|20 de juliol de 2015|

El mes passat vàrem tenir l’honor de ser entrevistats per la revista digital Maresme Gourmet, una plataforma creada el 2014 com a referent en el turisme de qualitat a la zona del Maresme. Descobreixen llocs d’interès per ajudar a triar què fer tant per menjar com per visitar! Aquí la teniu:

– – –

Fotogèniques, divertides i elaborades, les hamburgueses s’han convertit des de fa poques temporades en un dels plats més de moda a l’univers gastronòmic català. Però a què és degut el seu èxit? Mirarem de descobrir-ho en conversa amb en Sergi del Quiosc de Can Carreras, una hamburgueseria gourmet situada al centre de Mataró i que amb només un any de vida s’ha convertit en un dels referents a l’univers Burger al Maresme.

Quin és l’element que fa que les hamburgueses, un producte que tradicionalment ha estat considerat fast food, passi a ser un plat gourmet? 
Doncs principalment el producte amb el qual es treballa. El fet de no plantejar una hamburguesa com una cosa feta de pressa i corrents amb retalls de carn d’aquí i d’allà, sinó a plantejar-la com un plat elaborat, on tot tingui sentit. Des de la barreja o la preparació de les carns, fins a la presentació del plat una vegada arriba a la taula.
 
Qui us ha inspirat a l’hora de començar a treballar amb hamburgueses? 
Nosaltres ara fa cinc anys vam obrir un restaurant a Dosrius, Can Carreras. Una masia dedicada a una cuina tradicional centrada en els guisats i les carns a la brasa. Però teníem ganes d’obrir un projecte paral·lel que ens permetés fer una cuina ben diferent de la que treballàvem. I així va néixer el projecte que ha acabat convertint-se en el Quiosc. Ens inspirava veure que a Barcelona començaven a treure el cap aquest tipus de negocis, i que a llocs com a París existien negocis com l’hamburgueseria Blend, molt semblants al projecte que nosaltres teníem al cap.
 
Com ens definiries el Quiosc de Can Carreras. Què hi trobarà el visitant?
Trobarà una proposta gastronòmica diferent, un restaurant que aspira a ser un referent a l’univers Burguer i que treballa cada dia per aconseguir-ho. Un espai modern i cosmopolita, que a vegades ens sembla un trosset de Barcelona, però que té molt del Maresme.
 
Què podem trobar a les vostres hamburgueses?
Sobretot exclusivitat. Nosaltres no treballem com la majoria de restaurants que encarreguen les seves hamburgueses a una carnisseria. No perquè no pensem que no facin una feina excel·lent, sinó perquè busquem el control sobre el nostre producte, el fet de tenir unes hamburgueses que no pugui servir ningú més. Comprem les boles de carn, piquem les burguers, les macerem… I clar, això es nota al final del procés, quan tenim la certesa d’oferir un producte únic. Un producte ple de possibilitats que es menja amb els ulls abans de començar a degustar-se.
 
Què és per tu ser un gourmet?
Per mi un gourmet és una persona amb paladar, que sap apreciar el que està menjant. Sigui una hamburguesa, una pizza o el plat més elaborat d’en Ferran Adrià. Un gourmet és aquell qui busca sensacions i experiències a l’hora de menjar, i que a la vegada té prou paladar per a distingir el matís de cada ingredient en una mossegada. 

Autor: Ferran Barbarà i Núria Juanola, Maresme Gourmet
– – –

Per nosaltres ha estat un honor que ens hagin escollit com a lloc d’interès pels maresmencs!

Per seguir els nostres moviments podeu visitar-nos a:

instagram Facebook-redondo Pinterest-logo twitter-redondo